Førerkort A2 til A

Innlegget er sponset

Hvis du allerede har førerkortet for motorsykkel i klasse A2, så er du godt på vei til å få førerkortet for større motorsykler i klasse A. Førerkortet for klasse A2 tillater deg å kjøre en motorsykkel med en maksimal effekt på 35 kW (48 hk) og en forholdet mellom effekt og vekt på ikke mer enn 0,2 kW/kg.

Slik får du førerkort A

For å oppgradere førerkortet ditt fra klasse A2 til klasse A, må du ta et kurs på en trafikkskole som gir opplæring for denne klassen. Kurset kalles vanligvis «trinn 3», og er det siste steget på veien mot å få førerkortet for større motorsykler.

For å kunne ta kurset, må du ha hatt førerkortet for klasse A2 i minst to år. I tillegg må du ha fylt 22 år. Hvis du oppfyller disse kravene, kan du kontakte en trafikkskole som tilbyr trinn 3-kurs og melde deg på.

Slik er kurset lagt opp

Kurset består av både teori og praksis, og tar vanligvis mellom 12 og 16 timer å gjennomføre. Teoridelen av kurset er obligatorisk og inkluderer blant annet opplæring om førstehjelp og trafikksikkerhet. Praksisdelen inkluderer kjøring på større motorsykler.

Når du har fullført kurset, vil du få en bekreftelse fra trafikkskolen som du kan ta med til ditt lokale trafikkstasjon. Der vil du få gjennomført en praktisk prøve på større motorsykkel. Hvis du består prøven, vil du få utstedt førerkortet for klasse A.

Det er verdt å merke seg at dersom du har førerkortet for klasse A2 og ønsker å kjøre en større motorsykkel før du har tatt kurset og bestått prøven, så kan du gjøre det så lenge du har en ledsager med gyldig førerkort for klasse A og som har hatt førerkortet i minst fem år.

På Testen.no kan du øve på teoriprøven for bil, moped og MC.

Gir tilgang til mer effekt

Oppgradering av førerkortet fra klasse A2 til klasse A gir deg friheten til å kjøre større og kraftigere motorsykler. Med riktig opplæring og trening, vil du være godt forberedt på å håndtere en motorsykkel med større effekt og vekt. Så hvis du har hatt førerkortet for klasse A2 i minst to år og ønsker å utvide dine muligheter til å kjøre større motorsykler, så er kurset for trinn 3 veien å gå.

Et annet alternativ

Om du ikke har hatt førerkortet til A2 sammenhengende i 2 år, så må du vente til du fyller 24 år, før du kan ta førerkort for A. Da er du også nødt til å ta teoriprøven og oppkjøring for denne klassen. Så det er ikke noe problem, men du er nødt til å smøre deg inn med mer tålmodighet. 

Les også: Hvordan er teoriprøven